flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для судів придбають 511 генераторів

11 жовтня 2023, 10:33

Вища рада правосуддя під час засідання 3 жовтня 2023 року погодила перерозподіл бюджетних видатків між судами та Державною судовою адміністрацією України. Рішення прийнято за результатом розгляду пропозицій ДСА України.

Перерозподіл видатків державного бюджету для судів, ДСА України та її територіальних управлінь запропоновано здійснити для закупівлі альтернативних джерел енергопостачання (511 одиниць) для забезпечення безперебійної роботи судів і виконання ними вимог законодавства стосовно проведення судових засідань, створення й забезпечення відповідних умов для осіб, які звертаються до суду, проведення робіт та придбання відповідного обладнання для підготовки приміщень судів до опалювального періоду 2023–2024 років та проведення першочергових аварійно-відновлювальних робіт у приміщеннях судів, у тому числі пошкоджених внаслідок збройної агресії російської федерації на території України.

Також буде збільшено кошторисні призначення Київського апеляційного суду для забезпечення суду серверним обладнанням. Закупівля і встановлення обладнання для модернізації комплексної інформаційної системи суду дасть змогу вирішити низку завдань у процесі налагодження інтеграції АСЕД «Апеляція» з модулями ЄСІТС.

Нагадаємо, що перерозподіл видатків між розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня у системі ДСА України у межах загального обсягу бюджетних призначень за відповідною бюджетною програмою окремо за загальним та спеціальним фондами державного бюджету здійснюється ДСА України. Перерозподіл видатків погоджується ДСА України з Вищою радою правосуддя (згідно з п. 4-1 розд. VI «Прикінцеві та перехідні положення» Бюджетного кодексу України).

Вища рада правосуддя