flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

26 березня 2012, 17:04

День відкритих дверей

 

        23 березня 2012 року о 13-20 год. в приміщенні Ямпільського районного суду  Сумської області відбувся День відкритих дверей для школярів старших класів.

 

         В заході взяли участь учні 11 класу Ямпільської ЗОШ № 2.

 

         День відкритих дверей  розпочався з привітального слова голови суду

Селезньової В.І., яка поділилася  з присутніми учнями про те , що собою являє судова влада  та чим керується в своїй діяльності , засади організації її та здійснення правосуддя з метою захисту прав та свобод громадян і законних інтересів юридичних осіб та держави. Надано роз’яснення про професійний статус судді , народних засідателів, працівників апарату суду , а також про порядок здійснення суддівського самоврядування і загальний порядок забезпечення діяльності місцевих судів , а також  розповіла і навела приклади про притягнення неповнолітніх до кримінальної відповідальності та відповіла на запитання присутніх учнів.

 

         Керівник апарату суду Винокурова Д.В.  разом з секретарем суду Ждан О.О. провела екскурсію по всіх службових кабінетах та залах судових засідань , розповіла про структуру та організацію роботи суду його штат та про функціональні обов’язки державних службовців.

 

 

 

         Керівник апарату суду Винокурова Д.В. та старший секретар суду Бурнос О.В. розповіли про  шлях , проходження документів: перш ніж потрапити на стіл судді , школярі дізналися про їх реєстрацію , рух справ , що надходять до суду та порядок роботи з ними в КП «Д-3» , порядок реєстрації  різних категорій справ та звернення до виконання судових рішень і в кінцевому результаті передачу їх до архіву суду.

 

 

         Крім того , присутні відвідали архів місцевого суду де керівник апарату суду Винокурова Д.В. та судовий розпорядник Поправко В.М.( яка відповідальна за ведення архіву) розповіли про організацію роботи архіву та ознайомили з історичною довідкою про створення Ямпільського районного суду.

 

 

         Наприкінці зустрічі учні ЗОШ № 2 позитивно відгукнулися про День відкритих дверей та висловили побажання   в майбутньому брати участь в подібних заходах , і вбачають у цьому , що такі зустрічі сприяють підвищенню якості освіти та формуванню правильного уявлення про діяльність суду та більше впевненості у вірному виборі майбутньої професії – правознавця.